Bedrijf

Onze hoeve, puur natuur

In onze volledig gerenoveerde hoeve kweken we al jaren runderen volgens de eeuwenoude traditie. Dit doen we met veel liefde en geduld. Grazend op onze uitgestrekte weilanden, groeien onze dieren op zonder stress. ’s Winters vertoeven ze in open loopstallen op vers stro. Ze krijgen natuurlijke voeding van eigen bodem en tijd om te groeien zonder stimulerende middelen. De dekstier loopt mee in de kudde en de koeien kalveren op natuurlijke wijze. Deze respectvolle aanpak zorgt voor vlees van superieure kwaliteit. Vlees dat op ambachtelijke wijze bereid wordt in onze hoeveslagerij. Net zoals vroeger, maar volgens de strenge normen van nu.

Onze Limousin koeien, pure delicatessen

Limousin koeien komen oorspronkelijk uit het Centraal Massief. In de 17de eeuw begon men dit sterke ras in Frankrijk te kweken. Door de jaren heen werden de dieren geëxporteerd naar andere landen. Ook wij kochten onze eerste Limousins in Frankrijk en bouwden intussen onze eigen veestapel uit. Limousin koeien kunnen perfect natuurlijk gefokt worden, zonder kunstmatige voedingsstoffen. Dat maakt hun vlees bijzonder smaakvol. Hierdoor wint het vele culinaire prijzen en valt het enorm in de smaak bij topchefs. Fijnproevers beschouwen het als de limousine onder de runderen. De vraag naar deze specialiteit is dan ook enorm groot. Het vlees staat bekend om zijn mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie. Je moet het proeven om het te begrijpen.

Onze ambacht, pure passie

Onze missie is puur, vers en eerlijk vlees verkopen, met respect voor de dieren. Geen industriële kweek en productie dus, maar liefde voor het ambacht. Wat onze dieren eten, vinden we bijvoorbeeld heel belangrijk. Op hun menu staat sappig gras, maïs, eiwit- en suikerrijk hooi, aardappelen en suikerbieten, allemaal van onze eigen landerijen. De laatste maand van hun luxeleven krijgen onze runderen zelfs bierdraf, een natuurlijk voedingssupplement waar ze gek op zijn. Deze extractie van granen bevat veel eiwitten en suikers. Zo krijgt het vlees zijn typische smaak. Vlees van dieren met een stressloos leven, smaakt trouwens veel beter. Daarom voeren we onze dieren ook zelf naar het slachthuis. Nadien brengt onze koelwagen ze terug naar de hoeveslagerij. Daar worden ze ontbeend, versneden en verwerkt. We weten dus perfect wat er met ons vlees gebeurt, van het begin tot het einde.

Onze slagerij, pure lekkernijen

Wie in onze hoeveslagerij komt, ziet op onze weilanden de Limousin koeien lopen. De varkens en kippen die we verwerken, komen van collega’s die onze filosofie delen. Je weet dus perfect welk vlees je in onze slagerij koopt: 100% hormonenvrij en zonder antibiotica. Onze producten bevatten geen additieven zoals water en ijs, waardoor 1 kg gehakt na het braden nog altijd 1 kg is. Zuiverder en verser kan het niet, gezonder ook niet. Je bent tenslotte wat je eet en een gezond lichaam vraagt om gezonde voeding. Daarom schenken we zoveel aandacht aan de voeding en levenswijze van onze dieren. Maar we kweken niet alleen volgens de traditie, we bereiden ook onze specialiteiten traditioneel. Vlaamse stoverij en ballekes in tomatensaus bijvoorbeeld, worden op grootmoeders wijze klaargemaakt. Want we houden het graag puur op alle vlakken.